Aluminium buitenschrijnwerk geeft roestvorming geen kans

Deze villa in Sint-Idesbald behield zijn authentieke charme. Een hedendaagse uitbouw zorgt voor zeeën van ruimte en daglicht. Een speciaal procedé zorgt ervoor dat de aluminium ramen drievoudig beschermd zijn tegen roestvorming. Geen overbodige luxe met de Noordzee in de buurt.

De keuken van deze kustvilla in Sint-Idesbald baadt in prachtig daglicht dankzij de metershoge ramen die een gevoel van ruimte en luchtigheid geven. Dat gevoel wordt nog versterkt doordat de ramen van de tuinkamer hoger reiken dan het plafond. Maar één aspect blijft onzichtbaar: een speciale behandeling die het buitenschrijnwerk extra bescherming biedt tegen zeelucht.

Het was het licht en de kwaliteit van de materialen die de eigenares verliefd lieten worden op deze woning, die door een bouwpromotor werd omgeturnd van een donkere en gedateerde kustvilla tot een hedendaags vakantieverblijf met glazen uitbouw.

Extra bescherming door pre-anodisering

De grondige renovatie werd uitgevoerd door Profel Expert Lesage. Zaakvoerder Tim Lesage blikt terug: “Samen met de bouwpromotor kwamen we tot dit ontwerp: nissen die extra licht binnentrekken, hoeken met glas op glas zodat een mooi geritmeerd patroon ontstaat. De verzonken vaste aluminium ramen zijn opgebouwd in de unieke Profel-blokprofielen die exact dezelfde diepte hebben als het schuifraamkader.”

Bij verzonken ramen wordt het raamkader van het niet schuivende raamgedeelte in de vloer ingebouwd. Zo krijg je een strak en minimalistisch geheel met nog meer lichtinval en aan de binnenzijde één mooie rechte lijn in de vloer.
Belangrijk is ook dat de aluminium raamprofielen gepre-anodiseerd zijn. Dit procedé zorgt ervoor dat de profielen minder gevoelig zijn voor roestvorming.

Pvc-ramen

Voor de andere ramen in huis werd gekozen voor wit pvc met houtnerffolie vanwege zijn onderhoudsvriendelijkheid. Door de vakverdeling in het bovenlicht passen de ramen prima bij de authentieke kustvilla. De eigenares besluit: “De villa heeft een doordachte hedendaagse make-over gekregen met grote raampartijen en toch zijn oorspronkelijke identiteit behouden.”

Drievoudige bescherming tegen roestvorming

Profel hecht zeer veel belang aan de kwaliteit en duurzaamheid van de ramen en deuren die de ateliers in Belgisch Limburg verlaten. Aangezien het volledige productieproces van aluminium billet tot en met het afgewerkte raam of deur in eigen beheer gebeurt, kan de fabrikant deze kwaliteit ook garanderen. Profel zorgt voor een drievoudige bescherming van het aluminium buitenschrijnwerk.

Ten eerste wordt er enkel gebruikgemaakt van primair basismetaal, zuiver aluminium dat amper verontreiniging bevat. Dat minimaliseert de kans op roestvorming. Vervolgens worden de aluminium profielen gepre-anodiseerd. Daarmee haalt Profel de hoogste graad van bescherming tegen roestvorming, bekroond met het Seaside Qualicoat label en met, als enige in de Benelux, het Master Sea Proof Plus certificaat. Tenslotte wordt enkel gebruik gemaakt van superduurzame klasse 2 poederlakken die de levensduur van het aluminium verlengen.

Profel Expert Lesage

Profel Expert Lesage, met vestigingen in Diksmuide en Oostende, is Profel-verdeler sinds 15 jaar. “Wij kozen voor Profel omdat het de beste partner is in zowel aluminium, pvc en als hout”, zegt Tim Lesage, die de zaak runt met zijn echtgenote. Het bedrijf heeft al 45 jaar ervaring in de ramen- en deurenwereld en mikt specifiek op de kustregio in de driehoek Oostende-De Panne-Torhout.

Meer weten over de aluminium, pvc- en houten ramen en deuren van Profel? Ontdek het hier.