Authentieke uitstraling met modern comfort

Deze villa met praktijkruimte onderging een grondige renovatie. De ramen en deuren zijn uitgevoerd in een klassieke look die mooi aansluit bij het karakter van de woning. Achteraan werd het allemaal wat hedendaagser. Zo ontstond een stijlvol nieuw geheel.

Nicholas Demoor en Kim Coolens lieten hun villa in Brasschaat volledig renoveren. “Het was een totaalrenovatie”, blikt Kim Coolens terug. “De buitenmuren zijn ongeveer het enige wat is blijven staan. Voor de ramen en deuren hadden we een paar duidelijke wensen: we wilden aluminium, de ramen moesten passen bij de stijl van het huis en de prijs moest correct zijn. De offerte van Profel Expert Janssens was niet de goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste. Het is vooral het uitzicht van de ramen dat ons heeft overtuigd.”

Landelijke stijl
“De RECTO-reeks met Stratolo vleugel is perfect voor een dergelijk project”, zegt Koen Kempeneers van Janssens ramen & deuren. “Met de onderverdelingen die zowel aan de voor- als achterkant van de ramen worden aangebracht, vormen ze een mooie imitatie van de stalen ramen die typisch zijn voor deze landelijke stijl. Maar dan natuurlijk met de uitstekende isolatie- en veiligheidswaarden die vandaag de norm zijn.”

Aan de achterzijde werd gekozen voor een meer moderne look, met hoge ramen die maximaal contact met de tuin mogelijk maken. Een van de hoogtepunten is de erker, stijlvol afgewerkt met aluminium in dezelfde kleur als de ramen.

Made in Belgium
Kim Coolens is heel tevreden over de samenwerking met de installateur en de fabrikant van de ramen. “De ramen zijn vroeg in het verbouwingsproces geïnstalleerd, en dan is het belangrijk dat alles goed is voorbereid en op het juiste moment wordt geleverd. Er staan immers heel wat andere vakmannen te wachten om de woning vervolgens af te werken. De timing is perfect gerespecteerd.”

Nog een plus: “De eindafrekening was identiek aan de offerte. Zo hoort het. We zijn heel tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van onze ramen en vinden het positief dat ze in België zijn geproduceerd. Dat verschil merk je trouwens pas echt als er achteraf iets moet worden hersteld.”

Het moet kloppen
Na oplevering bleek dat er een probleempje was. “Op de draaiende delen zat net iets te weinig speling,” legt Koen Kempeneers uit. “Een aantal ramen gingen niet vlot genoeg open en dicht en voldeden daarmee niet aan de Profel standaard. Profel heeft onder het motto ‘Alles moet kloppen voor we stoppen’ dan ook enkele ramen vervangen.”

“Dat vond ik wel knap”, zegt Kim Coolens. “Het heeft natuurlijk wat tijd gekost voor het in orde was. Het is normaal dat er iets misloopt, maar het is niet vanzelfsprekend dat ze zo vlot en correct worden rechtgezet.”

Profel Expert
Janssens ramen & deuren
Janssens ramen & deuren blaast 77 kaarsjes uit in 2023. Het bedrijf is al bijna veertig jaar klant bij Profel en al vele jaren Profel Expert. Zaakvoerder Koen Kempeneers nam het bedrijf 21 jaar geleden over en liet het groeien tot een KMO met 14 medewerkers. “De keuze voor Profel is er één voor kwaliteit”, zegt hij. “Het is een Belgisch familiebedrijf dat zowel hout, aluminium als pvc in eigen huis produceert. Wij kunnen onze klant dus in alle objectiviteit adviseren, zonder materiaalvoorkeur. De kwaliteitscontrole van Profel is uitstekend, de opvolging eveneens.”

Meer weten over de alu, pvc en houten ramen en deuren van Profel?