Badkamerrenovatie: hoe begin je eraan?

Een opfrissing van de badkamer of de installatie van een extra badkamer scoren hoog op de to do-lijstjes van de Vlaming. Maar hoe stel je de badkamer van je dromen samen? Wie kan je helpen bij badkamerrenovatie? En wat zal dat allemaal kosten? We vroegen het aan een expert.

Als je badkamer tien of twintig jaar oud is (of nog veel ouder), is de kans groot dat je al eens aan een gedeeltelijke of grondige make-over hebt gedacht. Een nieuwe of gerenoveerde badkamer betekent dagelijks genieten van meer comfort en luxe. En door een badkamerrenovatie wordt je woning nog meer waard ook. Maar waar te beginnen?

Badkamerrenovatie in drie stappen

Michelle Himpe, verantwoordelijke van de Van Marcke Showroom in Brugge herkent dat gevoel. “Veel mensen dromen van een nieuwe badkamer, maar de praktische uitvoering schrikt sommigen af. Geen nood, er zijn oplossingen voor elk budget. En vergeet niet dat er in onze showrooms altijd ervaren experts klaar staan om al je vragen te beantwoorden en je te helpen kiezen.”

Stap 1: dromen definiëren

Hoe ziet jouw droombadkamer eruit? Misschien heb je ze al gezien op hotel, in een vakantiehuisje, bij vrienden, in een verbouwprogramma, een interieurmagazine of op Instagram. Verzamel foto’s op je smartphone en/of in een fysiek moodboard. Volg accounts op Instagram of Pinterest die badkamers tonen die bij jouw smaak aansluiten. De Instagram- en Pinterest-kanalen van Van Marcke zijn ideale startposities om sferen te verkennen.

Op Pinterest kan je heel makkelijk pins bijhouden en zo de badkamerinrichtingen opslaan die je mooi vindt. Al heel snel creëer je zo een uniek plakboek van de stijl, kleuren en materialen die het best bij jouw droombadkamer aansluiten.


Stap 2: gericht zoeken

Nadat je de grote lijnen van je ideale badkamer hebt bepaald, kan je meer gericht op zoek. Misschien heb je gemerkt dat bepaalde materialen, merken en kleuren blijven terugkomen in je moodboard. Via Google kan je de woorden combineren die op de losse pins of magazinefoto’s voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de zoektermen: terrazzo + zwart sanitair + gouden kraanwerk. Gaandeweg kan je je ontwerp verder verfijnen.

Bad en/of douche?

Bedenk zeker ook al eens hoe je de indeling van de badkamer ziet. Wil je graag een bad én een douche of is één van de twee voldoende? En hoeveel wastafels zou je willen, afhankelijk van je gezinssituatie en de beschikbare ruimte? Ook de catalogus van Van Marcke is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Je vindt hem online of je kan een papieren exemplaar scoren in een showroom. Bij Van Marcke heb je ook een online tool waarin je zélf je badkamer kan uittekenen. Laat je creativiteit er maar op los!

Stap 3: bezoek een showroom

Wil je een beter beeld van wat zoal mogelijk is? Dan ga je best even langs in een showroom. Loop lekker rond en laat je inspireren door de badkameropstellingen. En vergeet niet dat het showroompersoneel er echt op getraind is om je te begeleiden. Toon je moodboard, vertel wat je belangrijk vindt. De experts bekijken samen met jou de huidige situatie en de mogelijkheden. Ze overlopen de gewenste artikelen, bekijken je budget en stellen eventueel een partner-installateur voor.

Klaar om je droombadkamer samen te stellen?

Dan nodigen wij je van harte uit in onze showroom. Je maakt best vooraf een afspraak zodat de Van Marcke-expert tijd kan voorzien om je ten volle te begeleiden tot dé perfecte badkamer voor jouw noden en wensen.

Maak snel een afspraak in een Van Marcke-showroom in je buurt.