De Japandi-keuken van Christine

Voor het gelijkvloers van het Brugse huis van Christine en dochter Lien kozen de ontwerpers voor een keuken in Japandi-stijl: minimalistisch, functioneel, warm en rustgevend.

De keuken van Christine bleef op dezelfde plaats als de vorige, maar wat een verschil. De nieuwe keuken is veel gerieflijker en beschikt over meer werkvlak en meer bergruimte. En dat dankzij een aantal slimme ingrepen van de Dovy keukenconsultant. Zo voorzag hij een kookeiland, veel lades voor meer opbergruimte en werkte hij met een ingebouwde dampkap. En dat alles in een sobere, minimalistische stijl die momenteel helemaal in de mode is: de Japandi-stijl.

Japandi-stijl: het beste van twee werelden
Japans en Scandinavisch design hebben een paar gemeenschappelijke kenmerken. Beide designscholen hebben een voorkeur voor natuurkleuren en functionaliteit. Ze staan voor rustgevende, sobere stijlen, met een voorkeur voor neutrale tinten en strakke, verticale lijnen. Uit de beide tradities werd onlangs een nieuwe telg geboren: Japandi, een stijl die het beste van de Scandinavische en Japanse stijlelementen verenigt. In de keuken van Christine zijn de kleuren en de vlakken sober gehouden. De verticale lijnen van de keukenkasten zorgen voor een speels element.

Schiereiland
Een kookeiland is voor veel mensen een must in de keuken, en het valt met de juiste aanpak ook te realiseren in een eerder compacte keuken zoals die van Christine. Zeker als je werkt met een schiereiland, dus geen volledig vrijstaand eiland. Zo’n kookeiland met zitplaatsen is leuk om aan te werken, om aan te ontbijten of te aperitieven. En je beschikt meteen over meer opbergruimte dankzij de ingebouwde kasten.

Een zee van opbergruimte
Opbergruimte heb je nooit genoeg in de keuken: diepe, volledig uitschuifbare lades voor potten en voorraad. Werkelijk elk plekje werd nuttig gebruikt in de nieuwe keuken van Christine, zoals ook de extra kast met ondiepe legplanken die aansluit aan het kookeiland. De kookplaat met ingebouwde dampkap zorgt voor een extra ruimtegevoel, want er is geen grote zichtbare dampkap meer nodig om kookgeurtjes af te voeren. Alle kookdampen worden vakkundig en discreet weggezogen.

Natuurlijke toets
In de minimalistische Japandi-stijl zien we vooral veel wit met een klein zwart accent, en dat is ook in deze keuken het geval. Het werkblad in wit laminaat contrasteert mooi met de zwarte spoelbak. De witte kastenwand past perfect bij de zwarte combi-oven. Het muurpaneel in laminaat met houtlook zorgt voor de natuurlijke toets die hier ook niet mag ontbreken. Merk op dat de bovenkasten minder diep zijn dan de onderkasten: zo heb je meer bewegingsvrijheid als je op het werkblad bezig bent of staat af te wassen. Met zulke maatwerkoplossingen maak je het verschil in de keuken, en laat dat nu net een van de sterktes van Dovy zijn: alle meubels zijn 100% op maat gemaakt.


Ontdek alle Blind Gekocht keukens hier