De keuken van Bianca: compact in landelijke Engelse cottagestijl

We eindigen het seizoen van Blind Gekocht in schoonheid, met een compacte, landelijke keuken in Engelse cottagestijl. Alweer een huzarenstukje om zo’n sfeervolle keuken te realiseren binnen een heel beperkt budget. Alleenstaande mama Bianca en zoon Jitse zijn dan ook in de wolken.

Opnieuw stond makelaar Béa voor een stevige uitdaging. Alleenstaande mama Bianca en haar puberzoon Jitse beschikten over een bescheiden budget van 170.000. Maar ook nu kreeg Blind Gekocht het schijnbaar onmogelijke voor elkaar. Niet alleen vond Béa een betaalbare woning, architect Bart en de Dovy-keukenconsultant toverden een keuken tevoorschijn die Bianca’s stoutste dromen overtreft.

Compacte keuken

Bianca is geen grote kokkin: ze schuift bijna dagelijks bij haar ouders aan tafel. De wenslijst voor haar nieuwe keuken was dan ook aan de korte kant: een kitchenette voor alledaagse kost zou volstaan. Wat inrichting betreft, is Bianca een fan van de landelijke Engelse cottagestijl.

De bestaande keuken hergebruiken was geen optie. De toestellen waren rijp voor het museum en er was geen warm water voorzien. Gelukkig kent de creativiteit van de Dovy-keukenconsultants geen grenzen. Bekijk hier het keukenontwerp in detail:

Cottagestijl  

Architect Bart koos in het brede gamma van Dovy Keukens voor een Sorento-keuken in landelijke stijl: paneeldeuren en een werkblad in laminaat met het uitzicht van steen (Light Grey Santuro). De Dovy-keukenconsultant zorgde voor subtiele toetsen in cottagestijl: de warmwitte lak van de kastdeuren, een kraan en handgrepen in goudkleur, en een spoelbak in witte keramiek. De groene tegeltjes van de spatwand maken de keuken helemaal af met hun Engelse ’touch’.

Praktisch

Het resultaat is een budgetvriendelijke keuken die niet alleen praktisch, maar ook heel stijlvol is. Het werd een enkelwandige keuken, wat de loopafstanden beperkt houdt. Alles zit binnen handbereik. En er is ook zeker voldoende bergruimte. Rond de oven kan Bianca haar potten kwijt in drie handige pottenladen, waarvan een met een geïntegreerde besteklade. Een vaatwasser is er (nog) niet, maar er is al wel plaats voor voorzien onder de spoelbak. Zodra er budget voor is, kan de vaatwasser moeiteloos worden geplaatst.

Straf werk

En dan het grote moment: moeder en zoon krijgen voor het eerst de gerenoveerde woning te zien. Bianca is in de wolken: “Dit had ik echt niet gedacht! Wat een keuken!” Jitse en Bianca zijn ook helemaal gecharmeerd door de koperkleurige kraan en de prachtige witte spoelbak. Het is duidelijk de perfecte make-over. Terwijl Jitse de soft close van de lades bewondert, smelt Bianca bijna weg van de mooie tegeltjes. Straf werk van de Dovy-keukenconsultant alweer!

Meer weten? Maak een afspraak in een showroom in je buurt.