Dovy haalt alles uit de kast in Moerbeke-Waas

Extremer wordt een make-over niet. In Moerbeke-Waas werd een woning volledig gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouw in houtskeletbouw. Een kans voor de keukenbouwer om zich helemaal uit te leven met een prachtkeuken voor een gezin van acht.

Er was eens een veel te klein en heel benauwd huisje in Moerbeke-Waas waar Anouchka leefde met haar zeven zonen. Na veel financiële en medische ellende begint hun sprookje dan toch echt dankzij Extreme Makeover Vlaanderen.

Elke dag koken voor 7 hongerige kerels en een hard werkende mama, dat vraagt om een keuken met veel werkoppervlak, een ruime koelkast en heel veel opbergruimte. De keuken werd centraal in de gloednieuwe woning geïnstalleerd. Het eiland in crèmekleurig composiet zorgt voor de gezellige toets in de zwarte keuken.

Parallelkeuken

Als basisontwerp koos de Dovy keukenconsulent voor een parallelkeuken met zwarte, plafondhoge kastenwanden en een groot kookeiland met spoelbak en in het midden een kookplaat.

In de kleinste kastenwand is het warm- en koelgedeelte gegroepeerd met een flink uit de kluiten gewassen Amerikaanse koelkast, een combi-oven en een microgolfoven.

De beide kastenwanden bieden veel opbergruimte voor het grote gezin. Ook het kookeiland beschikt over laden en kasten voor nog extra opbergruimte.

Kookeiland als blikvanger

Het grote kookeiland in composiet is de echte blikvanger van de keuken. Hier kan je met een groot gezin samen aan de slag om de lekkerste gerechten te bereiden, een van de grote passies van de acht gezinsleden. Zo’n werkblad in composiet is stootvast, kras- en hittebestendig. Opvallend: ook de zijkanten zijn uitgevoerd in hetzelfde materiaal.

Om het werkblad maximaal te kunnen benutten, zijn de stopcontacten mooi ingewerkt. De dampkap zit geïntegreerd in de inductiekookplaat. Zo worden alle kookgeurtjes vlot afgezogen maar blijft het open karakter van de ruimte bewaard.

Mooi contrast

Ook heel geslaagd is het contrast tussen het zwart van de kasten in stevig laminaat met topmatt afwerking, het crèmekleurig eiland en de laden en kastdeuren in eik natuur van het eiland. Het zwart van de kasten komt speels terug in de spoelbak met bijpassende kraan.

Door het kleurenspel en het materiaalgebruik heeft de Dovy keukenconsulent een warm geheel gecreëerd, een topkeuken die dit hechte gezin zo hard heeft verdiend.

Slimme opbergruimte

We bekijken nog even in detail wat er zoal achter die zwarte kasten schuilgaat. In een van de kasten werden wasmachine en droogkast discreet weggewerkt. De borstelkast zit vol handige rekjes en beschikt over meerdere houders om producten vlot weg te bergen.

Superhandig is ook de apothekerskast tussen de ovens en de koelkast, waar je de droge voeding in één oogopslag kunt terugvinden.

En wat vinden ze ervan?

Dan is het ook de beurt aan Anouchka en de zeven jongens om hun gloednieuwe woning te ontdekken. Vooral de Amerikaanse koelkast kan op bewonderende blikken rekenen. Anouchka is ook blij verrast over de plaatsing van wasmachine en droogkast: binnen handbereik maar uit het zicht. “Ik denk dat het hier op onze maat geschreven is”, glundert Anouchka. “De keuken is fantastisch. Eindelijk kunnen we met zijn allen aan een tafel zitten. Wat een ruimte!”

Meer weten? Maak een afspraak in een showroom in je buurt.