Drie manieren om je droomgevel te vinden

Natuurlijk kies je baksteen voor je nieuwbouwwoning of bij gevelrenovatie… maar welke? Er zijn verschillende manieren om je keuze te verfijnen.

Wienerberger produceert meer dan honderd verschillende soorten bakstenen en heeft een ruime keuze aan dakpannen en kleiklinkers. De producent van keramische bouwmaterialen biedt diverse mogelijkheden aan om je in dat reuzenaanbod de weg te laten vinden.

Drie manieren om gevelstenen te kiezen

In de showrooms kan je de materialen van dichtbij bekijken, vastnemen en combineren met andere gevelelementen (inclusief buitenschrijnwerk). Thuis kan je aan de slag met de Textuurgenerator, waarmee je levensechte simulaties met gevelstenen en kleiklinkers kunt maken. Trek je er liever op uit om gevelstenen, dakpannen en kleiklinkers in hun natuurlijke habitat te observeren, dan kan je een ritje plannen langs diverse realisaties via de Huizenspotten tool.

Hoe pakken andere bouwheren dat aan?

De ervaring leert dat de meeste mensen eerst op de website met de Textuurgenerator (www.wienerberger.be/textuurgenerator) op zoek gaan naar hun geliefkoosde gevelstenen of kleiklinkers, waarna ze een showroom bezoeken om vervolgens hun voorkeur te dubbelchecken bij een aantal realisaties.

1. Textuurgenerator

In de Textuurgenerator kan iedereen spelenderwijs een ontwerp maken met gevelstenen en kleiklinkers. Je kiest een steen (of een combinatie van stenen) die je bevalt en gaat vervolgens aan de slag met voegdiktes, metselwerk- en legverbanden. De slimme Textuurgenerator laat enkel technisch mogelijke combinaties zien, zodat je meteen zeker bent dat je droomgevel ook echt realiseerbaar is. En je krijgt meteen te zien hoe zo’n gevel er zou uitzien. Je kan het ontwerp altijd veranderen en bijhouden, of helemaal opnieuw beginnen.

2. Huizenspotten

Zo’n Textuurgenerator is een fantastisch speeltje dat heel inspirerend kan werken, maar het kan nog leuker zijn om échte huizen te zien waarin jouw favoriete bakstenen, dakpannen of kleiklinkers zijn gebruikt.  Omdat je niet zomaar in het wilde weg wilt rondrijden en bij mensen aanbellen om te vragen welke baksteen, dakpan of bestrating ze hebben gekozen, bedacht Wienerberger de Huizenspotten tool. Daarin kies je tot zeven bakstenen die je aanspreken. Je geeft je startlocatie in en de tool rekent eigenhandig de meest efficiënte toer uit die je langs al die adressen leidt. Ideaal voor een zonnige zondagmiddag in de buurt of wat verder weg.

3. Showroom

Vroeg of laat bezoek je best ook een van de showrooms (in Kortrijk of Londerzeel). Daar kan je rondstruinen en de verschillende gevelstenen, kleipannen en kleiklinkers bekijken en vastnemen. Je kan er ook terecht voor stijladvies en technisch advies bij je (ver)bouwplannen. Klanten zijn ook in de wolken over de combinatoren: dat zijn opstellingen waarin je alle onderdelen van de buitenschil samen kunt brengen: gevelstenen, voegen, kleipannen en raamprofielen. Zo kan je je concreet voorstellen hoe je project er zou kunnen uitzien en welke combinatie van kleuren, stijlen en materialen jou het best bevalt.

Wanneer kan ik naar de showroom?

Van maandag tot vrijdag zijn de showrooms vrij toegankelijk. Op zaterdag kan je er enkel op afspraak terecht, dan ben je zeker dat de showroomadviseur genoeg tijd heeft om je te begeleiden. Nog een plus: bij een bezoek aan de showroom kan je altijd gratis stalen en brochures meenemen om alles thuis in alle rust nog eens te overdenken.

Wienerberger renoveert

De showroom in Londerzeel ondergaat een grondige renovatie en opent terug in het voorjaar van 2023. Je kan tijdens de verbouwingen wel terecht in de pop-up showroom op het vertrouwde adres. Je vindt er nagenoeg het volledige gamma en kan er nog altijd terecht voor het afhalen van stalen. De showroom in Kortrijk blijft gewoon open.

Ga zelf aan de slag en creëer je droomgevel met de Textuurgenerator.