Een compacte droomkeuken op maat voor dierenvriend Steffi

Bij Steffi moest bijna alles wijken voor haar dieren. Extreme Makeover Vlaanderen maakt van haar huis een nog groter dierenparadijs, maar nu is er ook plaats voor Steffi zelf. Met haar keuken in abrikoosroze als kers op de taart.

De woning van Steffi was een echte beestenboel. Alles stond er in het teken van haar dierenopvang, voor haar eigen comfort had ze nauwelijks aandacht. Dat kan beter, vonden de experts van Extreme Makeover Vlaanderen. Na de verbouwing hebben de dieren de heringerichte benedenverdieping voor zich, terwijl ook Steffi haar eigen stek kreeg. Haar nieuwe bovenverdieping werd opgevat als een gezellige loft. De compacte keuken in vrolijke kleuren maakt Steffi instant blij en is op ingenieuze wijze ingewerkt onder het hellend dak.

Bohemian loftgevoel

Omdat de benedenverdieping volledig wordt ingenomen door Steffi’s dieren, moest de keuken naar boven verhuizen. De rode draad van de experts van Extreme Makeover bij de verbouwing van de eerste verdieping is een open loftstijl. Daarin past een enkelwandige keuken perfect. Alles staat ergonomisch opgesteld voor een optimale keukenbeleving. De lichtroze abrikooskleur van de keuken sluit mooi aan bij de bohemian sfeer van de loft. Zeker in combinatie met hoge imitatiehouten kasten en de prachtige glazuurtegeltjes van de spatwand.

Keuken in 3D

Een verbouwing bij Extreme Makeover Vlaanderen is teamwerk, en dat is dit keer niet anders. De experts zetten de grote lijnen uit. Dan gaat de Dovy keukenconsulent aan de slag. Hij maakt het ontwerp volgens de visie van de experts en aansluitend bij de stijl van de woning. Wanneer je als particulier een Dovy keuken laat ontwerpen, ben jij het die beslist. De consulent luistert en stelt oplossingen voor. Bovendien krijg je ook altijd de keuken in 3D te zien voor hij wordt geproduceerd. Voor Steffi is de nieuwe keuken natuurlijk een complete verrassing.

Een keuken op maat

Een van de specialiteiten van Dovy is maatwerk. Dat betekent dat een keuken optimaal wordt aangepast aan elk hoekje en elk kantje van de woning. Maatwerk maakt het ook mogelijk om de (in dit geval beperkte) ruimte optimaal te gebruiken. In de nieuwe keuken staan de bovenkasten tegen een schuine wand. Daarom werd de achterkant van deze kasten afgeschuind, maar Steffi kan er toch nog volop spullen in kwijt. De kolomkasten werden ook verlaagd en zowel in hoogte als diepte aangepast aan de ruimte. De combi-oven en microgolf werden boven elkaar geplaatst.

Onderhoudsvriendelijk en mooi

Zoals in elke Dovy-keuken is er tot in de puntjes nagedacht over praktische en esthetische details. Zo koos de keukenconsultant bijvoorbeeld voor een ruimtebesparende inductiekookplaat met geïntegreerde dampkap. Een traditionele dampkap zou immers voor veel onnodig ruimteverlies zorgen tegen de schuine wand. Alle kasten werden afgewerkt in onderhoudsvriendelijk laminaat, een combinatie van gezellig eikenhout met speels abrikoos. Aan alles voel je: het wordt een plezier om in deze keuken te koken.

Volop genieten

De vrijwilligers van de dierenopvang die tijdelijk zijn ingeschakeld als verbouwers, zijn enthousiast. “Nu kan Steffi eindelijk nog eens voor ons koken. Want ze kàn goed koken. Nu heeft ze geen excuus meer.”
Een keuken is zoveel meer dan een plek om te koken. Steffi kan nu terug mensen ontvangen, tot rust komen en volop genieten van de dagelijkse dingen. “Dit is het mooiste wat ik ooit heb gezien”, zegt een geëmotioneerde Steffi. “Ik zie mezelf hier al meteen wonen en me thuis voelen. Dit past gewoon bij wie ik ben.”

Meer weten? Maak een afspraak in een showroom in je buurt.