Extreme Makeover Vlaanderen: een witte designkeuken voor Dominiek en Evi

Dominiek en Evi investeren bijna al hun tijd, energie en middelen in hun zoon Lenn, die kampt met een ernstige beperking. Extreme Makeover maakt van hun huis terug een thuis, met een tijdloze witte designkeuken. Een baken van gezelligheid en rust voor een beproefd gezin.

Leven met jonge kinderen kan af en toe hectisch zijn, maar bij Dominiek en Evi komt er nog een factor bij. Hun zoon Lenn heeft constante zorg nodig, terwijl ze niet eens precies weten wat er scheelt.

Door de vele zorgen lagen de verbouwingen aan hun huis lang stil, maar dat is verleden tijd. De experts van Extreme Makeover Vlaanderen en de Dovy keukenconsultant maakten het huis in Boortmeerbeek onherkenbaar veel gezelliger met een frisse, witte keuken vol huiselijke sfeer. Hoe kregen ze dat voor mekaar?

Een tijdloze witte keuken

Er zijn verschillende goede redenen om voor een witte keuken te kiezen. Omdat je het mooi vindt, natuurlijk. Maar er zijn nog heel wat andere voordelen. Een witte keuken helpt om licht te brengen in een eerder donker huis. Een witte kastenwand zorgt er voor dat een niet al te grote keuken wat groter lijkt.

Wit is al jaren een populaire keuze voor keukens, het is een tijdloze kleur die nooit gaat vervelen. Bovendien zorgt wit voor een gevoel van harmonie en rust. En laat dat net zijn wat Lenn zo hard nodig heeft.

Accenten van hout en zwart

Om te vermijden dat de keuken kil of klinisch zou aanvoelen, koos de Dovy keukenconsultant voor een aantal zwarte elementen en houttoetsen. Het eiland is uitgevoerd in oude eik laminaat en voorzien van een zwart werkblad. Ook de spoelbak in stevig Fragraniet en de bijbehorende kraan zijn zwart. Het hout vinden we ook terug in het muurbankje boven het inductievuur, handig voor kookboeken of decoratie. Een traditionele dampkap neemt veel ruimte in. Daarom koos de Dovy keukenconsultant voor een in de kookplaat ingebouwde dampkap. Stil, efficiënt en discreet.

Een zee van ruimte

De nieuwe keuken van Evi en Dominiek heeft maar aan één van de drie zijden hoge kasten tot plafondhoogte en toch biedt ze een zee aan opbergruimte. Dat komt omdat werkelijk elke vierkante centimeter slim gebruikt is. Vlak naast de spoelbak heb je grote en diepe pottenladen met een geïntegreerde besteklade. Onder de ovens zit een handige lade om ovenschotels op te bergen en ook onder het inductievuur bevinden zich nog twee diepe pottenladen. Zelfs in het eiland zitten nog een paar opbergkasten verscholen.

Wanneer je zelf een keuken laat ontwerpen bij Dovy, krijg je ze altijd eerst in virtual reality te zien.

Voordelen van een U-keuken met eiland

De keuken van Dominiek en Evi is een U-vormige keuken, een heel praktische en ergonomische opstelling. Of je nu snel iets wil klaarmaken of uitgebreid koken, alles is vlakbij. Je bent in een wip van de koelkast bij de kookplaat. Van de oven naar de spoelbak is het ook maar twee stappen.

Het kookeiland sluit perfect aan bij de keuken. Het kan dienen als extra werkblad, en door de hoge krukjes kreeg het een extra functie als zitplek voor ontbijt, een snelle lunch of gewoon een leuke babbel.

Evi is in de wolken. “De keuken is op dezelfde plaats als vroeger, maar totaal anders. In de kleuren die ik het liefst zie en die Dominiek nooit wou”, lacht ze.

Meer weten? Maak een afspraak in een showroom in je buurt.