Kies het juiste buitenschrijnwerk voor je woning

Aannemer Johan Cleynen bouwde een energie-efficiënte droomvilla voor zijn schoonouders. Hij besteedde veel aandacht aan het buitenschrijnwerk. “We hechten veel belang aan isolatie en energiezuinigheid.”

Johan Cleynen heeft meer dan twintig jaar ervaring in sleutel-op-de-deur-bouw. Toen hij in Glabbeek een woning realiseerde voor zijn schoonouders, deed hij voor zijn buitenschrijnwerk vanzelfsprekend een beroep op de ramenspecialist waarmee hij vaak samenwerkt: Profel Expert C Systems.

Performant buitenschrijnwerk

“Er waren twee dingen extra belangrijk bij het buitenschrijnwerk van deze woning”, blikt Johan terug. “Om te beginnen moesten de ramen en deuren goed passen bij de eigentijdse stijl van de woning. En bovendien moest het een performant profiel zijn omdat we veel belang hechten aan isolatie en energiezuinigheid.”

Beste van twee werelden

Peter Reekmans van Profel Expert C Systems stelde het MATO-Retro profiel voor. Johan: “Met zijn aluminium buitenzijde is het een mooi, strak profiel dat perfect bij het ontwerp van onze architect past. En dankzij de pvc-binnenzijde isoleert het nog beter dan volledig aluminium schrijnwerk.”

Familiebedrijf

“Het Belgische familiebedrijf Profel, waar C Systems het buitenschrijnwerk laat vervaardigen, draagt service hoog in het vaandel. Dat was bij dit project niet anders. Alles werd zorgvuldig opgemeten op de werf en we konden tot op het laatste moment de draairichting van deuren en ramen naar wens aanpassen of kleurwijzigingen doorgeven. De plaatsing van de ramen en deuren gebeurde op het afgesproken tijdstip en binnen de afgesproken termijn. Alles werd mooi afgepurd en de werf werd proper achtergelaten.”

Correcte prijs

De dienst na verkoop van Profel had niet veel werk bij dit pand, zegt Johan. “Er was enkel een fijnafstelling van de ramen nodig na ingebruikname. O ja, er was ook een raamvleugel die door een windvlaag beschadigd werd waardoor het scharnier geforceerd was. Ook dat is vlot opgelost, terwijl het eigenlijk onze eigen schuld was.”

Daarnaast is Johan zeer te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding van Profel. “De prijzen zijn helemaal marktconform en meer dan correct als je ziet welke kwaliteit en service je ervoor krijgt.”

Profel Expert C Systems

Peter Reekmans is bij C Systems verantwoordelijk voor marketing en verkoop. “Ik ben al bijna vijfentwintig jaar actief in de ramen- en bouwsector. Profel steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit. Het is een van de weinige fabrikanten die totaalproducten levert, volledig made in Belgium. Bovendien zijn ze zowat de enige die zowel hout als pvc en aluminium zelf verwerkt. Dat betekent dat je elke klant de oplossing op maat kunt aanbieden die het best bij hem past.”

Totaalaanpak

“De nabijheid garandeert dat het bedrijf kort op de bal kan spelen, de totaalaanpak maakt het mogelijk om eventuele problemen in zijn totaliteit op te lossen. Heel belangrijk, want wij willen tevreden klanten, niet alleen bij oplevering maar ook achteraf.”

Ramen- en deurenbedrijf C Systems bestaat meer dan 20 jaar en heeft zes vestigingen. Eind september opent het bedrijf een nieuwe toonzaal van 300 m² in Glabbeek.

Vind een Profel Expert in je buurt.