Nieuw: naadloos afgewerkte pvc-ramen

Om conform de geldende nieuwbouwnorm te bouwen en om te profiteren van de korting op registratierechten voor grondige energetische renovatie is de keuze van het buitenschrijnwerk essentieel. Goed nieuws: er is een oplossing die superieur isoleert, er geweldig uitziet en geen gat slaat in je (ver)bouwbudget.

Om de paar jaar worden de energie- en isolatienormen strenger. Ook op 1 januari 2022 werden de bouwnormen verder aangescherpt. Nieuwbouwwoningen moeten nu een S-peil van maximum S28 hebben. Het E-peil blijft op maximum E30. Voor bestaande woningen die binnen de vijf jaar een ingrijpende energetische renovatie ondergaan, geldt een korting op de registratiebelasting: je betaalt maar 1% in plaats van 5%.


Betaalbaar buitenschrijnwerk

Een energiezuinig huis verbruikt minder energie, is comfortabeler voor de bewoners en behoudt beter zijn marktwaarde. Dit alles betekent dat er heel wat bijkomende aandacht nodig is voor luchtdichte afwerking, isolatie en natuurlijk ook performant buitenschrijnwerk. Allemaal factoren die de kost van een (ver)bouwproject de hoogte in dreigen te jagen. Maar er zijn manieren om de kosten onder controle te houden en toch voor kwalitatieve en esthetische oplossingen te kiezen.

Beste prijs/kwaliteit

Kwalitatief buitenschrijnwerk in pvc biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding op gebied van isolatie. Met de CENTRIQ pvc-ramen van Winsol ben je zeker van de beste isolatiewaarden voor de beste prijs en kan je probleemloos EPB- en BEN-conform bouwen. En met een flink prijsvoordeel in vergelijking met aluminium en hout. Bovendien geniet je tot 31 maart 2022 van kortingen op Winsol-schrijnwerk.

Aluminium look

Pvc heeft voor sommige (ver)bouwers nog een negatieve bijklank, maar dat is volledig onterecht. Met dunne profielen, smaakvol design en mooie kleuren die jarenlang mooi blijven is pvc tegenwoordig bijna niet van hout of aluminium te onderscheiden.

Onzichtbare naad

Winsol ontwikkelde nu een nieuwe versie van de CENTRIQ-reeks waar de naad tussen de profielen niet meer zichtbaar is. Dat doen ze door de verbindingen tussen de pvc-profielen op te schuren en de raamkaders en -vleugels vervolgens te lakken in een RAL-kleur naar keuze. Zo bekom je naadloze hoeken en zijn de pvc-ramen ook van dichtbij nauwelijks nog van aluminium te onderscheiden.

Beschikbaar in alle RAL-kleuren

Ook de naad aan de binnenkant van deze ramen wordt gepolierd voor het lakken. Wil je geen lakwerk aan de binnenkant, maar de massakleur wit, dan zie je nog wel een groef. Bij gelakte pvc-ramen zijn alle RAL-kleuren mogelijk, zowel enkel op de buitenzijde als op alle zichtbare delen.

Of toch met naad?

Kies je liever witte ramen of gefolieerde ramen met bijvoorbeeld een subtiele houtstructuur? Ook dat is mogelijk met CENTRIQ-ramen. Het foliëren gebeurt trouwens volledig in de eigen Belgische productie van Winsol.

Er zijn trouwens nog tal van manieren om CENTRIQ-ramen verder te personaliseren en ze aan de stijl van je bouwproject aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan kleinhout onderverdelingen voor een meer landelijke look (Retro- en Retrolux-afwerking).

Onderhoud

Pvc-ramen hebben nog een troef, naast hun prijs/kwaliteit en isolatiegraad. Ze zijn bijzonder onderhoudsarm. Om pvc-ramen in topvorm te houden volstaat een regelmatige wasbeurt met een normaal schoonmaakmiddel. En in tegenstelling tot houten ramen moet je ze nooit schuren of herschilderen.

Voor wie?

Herken je je in de onderstaande beschrijving, dan zijn deze ramen iets voor jou.
• Je wilt uitstekende isolatieprestaties voor je nieuwe buitenschrijnwerk.
• Je bent prijsbewust, maar je hebt ook oog voor detail en design.
• Je zoekt een kwaliteitsproduct dat jarenlang meegaat en dat kan bogen op de beste prijs/kwaliteitverhouding.
• Je geeft de voorkeur aan een onderhoudsvriendelijke oplossing.

Interesse in Winsol-ramen?

Bezoek een showroom in je buurt of vraag meteen online je gratis offerte aan. Tot 31 maart 2022 profiteer je bovendien tijdens onze lenteacties van kortingen op ramen en deuren, garagepoorten, rolluiken en zonwering.

Interesse in Winsol-ramen? Bezoek een showroom in je buurt en profiteer tot 31 maart 2022 van kortingen.