Totale make-over van een bestaande badkamer

Eline en Zara toverden met de hulp van Van Marcke een oubollige badkamer om in een pareltje van hedendaags badkamerdesign. Hoe deden ze dat?

Eline en Zara van Sundae pakken bestaande woningen aan, renoveren ze grondig en brengen ze terug op de markt. In Roeselare gaven ze een rijhuis uit de jaren 1940 een grondige hedendaagse update. Hoe gingen ze daarbij te werk en wat kan je van hen leren?

1. De bestaande badkamer
De bestaande badkamer was rijp voor het Openluchtmuseum in Bokrijk. Uitgeleefde tegeltjes tegen de wand en muren, een onhandige douche in een oude badkuip, een gasboiler in de badkamer en een onhandige en onpersoonlijke wastafel. Soms is een grondige make-over de beste oplossing en dat was hier duidelijk het geval: uitbreken die handel.

2. Het plan
Eline en Zara zijn Vrouwen Met Een Plan. Ze wisten heel goed wat ze wilden: een toegankelijke en eenvoudige badkamer die rust uitstraalt. Voor de vloer kozen ze een vinylvloer in terrazzo-look. Op basis van de kleurelementen in de vloer kozen ze vervolgens bijpassende badkamermeubels en kranen. Eén ding stond op voorhand vast: de kranen van bad, douche en van de waskommetjes moesten zwart zijn. Zwart kraanwerk is niet alleen heel trendy en tijdloos mooi, het is de laatste jaren ook veel betaalbaarder geworden.
Voor Eline naar de showroom van Van Marcke trok, hadden de dames alvast een moodboard gemaakt om hun interieurvoorkeuren visueel te kunnen delen met de badkameradviseur.

3. Bezoek aan de showroom
Eline koos voor Van Marcke in Roeselare en werd er ontvangen door badkamerspecialiste Justine, die haar wensen aanhoorde en in de showroom meteen een aantal badkamers toonde die goed pasten bij de voorkeuren van Eline. Mooi meegenomen trouwens dat je bij Van Marcke niet alleen terecht kunt voor volledig badkameradvies en een breed gamma aan merken plus de eigen huismerken, maar ook voor een totale woonoplossing voor verwarming en ventilatie. De energie-adviseurs zorgen voor energievriendelijke oplossingen op maat voor warmte en water. Bye bye gasketel!

4. De keuze
Geholpen door badkameradviseur Justine shopte Eline in no time haar badkamer bij elkaar. Zoals veel mensen wou ze graag degelijke en trendy meubels en materialen, maar dan wel aan een betaalbare prijs. Zo kom je algauw uit bij het merk Van Marcke Origine: topkwaliteit en design voor een correcte prijs. Zowel het kraanwerk, het douchesysteem, de wastafels en zelfs de spiegel zijn van het merk Van Marcke.

5. De installatie
De badkamerinstallatie werd in een paar stappen uitgevoerd – altijd goed als je een vakman hebt die meedenkt. Eerst werden het bad en de douchevloer geplaatst, waarna bad en douche betegeld worden. Dan werd het badkamermeubel bevestigd, waarna ook de waskommen en de kranen konden worden geplaatst. Enkele mooie groene planten maken de badkamer helemaal af.

Het betere badkamergesprek
Zin gekregen om ook je badkamer onder handen te nemen? Loop dan zeker eens langs in een Van Marcke showroom. Of beter nog, maak een afspraak en bereid je goed voor. Dit zijn onze belangrijkste tips voor het betere badkamergesprek.

Maten. Maak foto’s van de bestaande ruimte en noteer de afmetingen.
Indeling. Hoe ziet jouw ideale badkamer eruit? Hoeveel wastafels wil je? Een inloopdouche én een bad of alleen een douche?
Stijl. Van welke stijl word je helemaal warm? Modern of eerder klassiek? Veel kleur of eerder sober? Scheur foto’s uit interieurmagazines (of bovenaan dit artikel) of maak pins op Pinterest.
Budget. Wat mag het kosten? Altijd handig als je daar eens over nadenkt.
Installateur. Hoor eens rond bij buren, vrienden en familie naar goede ervaringen. Maar anders kan Van Marcke je ook wel verder helpen.
Design. Geïnspireerd? Op www.vanmarcke.be kan je meteen aan de slag om je eigen badkamer te ontwerpen in 3D.
Bezoek. Maak een afspraak en plan je bezoek aan een Van Marcke showroom in je buurt.

Maak een afspraak en plan je bezoek aan een Van Marcke showroom in je buurt.