Wandpanelen voor de badkamer: waterdicht, onderhoudsvriendelijk en trendy

Is je badkamer aan renovatie toe of plan je een volledig nieuwe badkamer? Wandpanelen zijn aan een opvallende opmars bezig. Een constante in de nieuwe materialen: ze zijn waterdicht, hygiënisch en makkelijk in onderhoud.

Voor een trendy, hygiënische en makkelijk reinigbare doucheruimte en badkamer kiezen meer en meer mensen vandaag voor innovatieve materialen zoals acryl, keramische panelen en solid surface. Dat in badkamers voor wandpanelen wordt gekozen, is goed te begrijpen, vindt Caroline Van Briel, badkamerspecialist bij Van Marcke.

Onderhoudsvriendelijk

Caroline legt uit: “Met tegels is het moeilijk om een perfect waterdichte afwerking te bekomen, want de voegen zijn poreus. Bovendien worden die voegen snel vuil, waardoor een tegelwand in de badkamer vrij veel onderhoud vergt. Dat is helemaal anders bij wandpanelen die speciaal voor badkamers zijn ontworpen. Die zijn waterafstotend en beslaan grote oppervlakken.”

Waterdicht

Grote oppervlakken, dat brengt ons bij een tweede voordeel, zegt Caroline: “Daardoor zijn er per definitie minder voegen, dus minder kans op vochtinsijpeling. Als deze panelen volgens de regels van de kunst worden aangebracht, zijn ze perfect waterdicht. De meeste panelen zijn antibacterieel.”

En de prijs?

“Vaak is de installatie goedkoper dan bij tegels omdat het minder werkuren vergt. Panelen zijn ook een ideaal product bij renovatie. De vakman kan ze gewoon over de bestaande wandbekleding plaatsen. Last but not least is er heel veel keuze in kleuren en texturen. Van een strakke look over de luxe van marmer of de warmte van hout, alles kan.”

Vijf tips van de badkamerspecialist

Caroline Van Briel tipt deze vijf materialen uit het assortiment badkamerbekleding van Van Marcke.

1. Universeel product: Van Marcke Cosmo

Wat? Panelen in wit acryl

Deze panelen zijn enkel in wit verkrijgbaar (mat of glans). Ze zijn beschikbaar in twee verschillende hoogtes: 203 cm als je enkel de douche wilt bekleden met acryl, of 265 cm als je de muren tot op plafondhoogte wilt bekleden. Kan door Van Marcke service worden geplaatst.

2. Ultralicht: Van Marcke Decor

Wat? PUR met PET coating

Niet alle wanden zijn geschikt om zware materialen aan te bevestigen, en dan biedt dit ultralicht materiaal een oplossing. Waterafstotend, hygiënisch en krasvast. Beschikbaar in marmer- en betonlook. Kan door Van Marcke service worden geplaatst.

3. Luxueus: Van Marcke Stone Wall

Wat? Keramische platen in steenlook

Keramische platen zijn in feite dunne tegels van maar liefst 230 cm of 250 cm hoog. Ze zijn met het blote oog niet van marmer of beton te onderscheiden. Tal van variaties en prints beschikbaar. De fabrikant zorgt voor opmeting ter plaatse en installatie.

4. Italiaans design: Arblu Pietrablu

Wat? Solid surface met gelcoat structuurfinish

Het verschil met de bovenstaande panelen is dat een structuur zit in de panelen van Arblu. Van Marcke is de exclusieve verdeler van dit designmerk. Je kan kiezen tussen 5 structuren, waaronder leisteen- en jute-imitaties. In totaal zijn er 44 verschillende kleuren mogelijk. Nog een belangrijk voordeel is dat solid surface met gelcoating herstelbaar is. Kan door Van Marcke service worden geplaatst.

5. 100% Solid surface: Dzignstone

Wat? Compleet ondoordringbaar materiaal en afwerking

Dzignstone is dé specialist van solid surface in de badkamer, 100% made in Belgium. Het merk ontwikkelde een siliconenvrije douche met levenslange tevredenheidsgarantie. De voegen worden opgevuld met vloeibare solid surface voor volledige waterdichtheid.

Tip van de pro: mix en match

De keramische wandpanelen en de solid surface-producten van Dzignstone en Arblu maken deel uit van designlijnen met andere materialen (waskommen, meubels, tabletten, inbouwnisjes…) die je met elkaar kunt combineren. Zo kan je een hele badkamer creëren in dezelfde materialen of kleuren.

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw (nieuwe) badkamer? Maak nu een afspraak in een Van Marcke Showroom