Alles geconnecteerd, ook buiten op je terras en in de tuin

Wanneer het weer het toelaat, wordt je tuin of terras je belangrijkste ontvangstruimte, relaxplek en misschien zelfs werkstek. Zorg er dus voor dat je buiten over het nodige comfort beschikt, ook op het vlak van licht, geluid en internetverbinding.

De belangrijkste tuin- en architectuurtrend van de laatste jaren? Binnen wordt buiten en buiten wordt binnen. Bij nieuwe woningen is het evident dat de living of keuken naadloos overloopt naar het aanpalend terras. Ook in verbouwingsprojecten is dit een veel voorkomende ingreep.

Als binnen buiten wordt en buiten binnen, dan is het logisch dat je buiten over hetzelfde comfort beschikt als binnen, ook op het gebied van verlichting, wifi, geluid en stroompunten. Geniet deze zomer extra van je staycation met deze snufjes die je tuin of terras nog mooier, gezelliger, gerieflijker en veiliger maken. Welkom in de wereld van de geconnecteerde tuin of terras.

Licht en geluid voor de geconnecteerde tuin

Je besteedt veel aandacht aan je tuin: mooie planten, fraai meubilair… Die esthetiek wil je niet verknoeien met zichtbare kabels. De Niko-designs laten zich mooi in elk tuinontwerp integreren. Met Niko Home Control hou je ook buiten controle over je verlichting via je app, of je laat alles automatisch schakelen. Maar ook zonder Niko Home Control is er heel wat mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een schemerschakelaar die de tuinverlichting inschakelt zodra de avond valt.

Met dimbare tuinverlichting en aangepaste lichtkleuren kan je voor extra sfeer zorgen. Op de tuinpaadjes kan je opteren voor detectoren, die het licht alleen inschakelen wanneer het nodig is. Zin in een streepje muziek in de tuin? Ook die kan je afspelen met behulp van de Niko Home-app. Op de Niko Hydro-data-aansluiting kan je makkelijk een (waterdichte) buitenluidspreker aansluiten. Rustig genieten van een relaxerend muziekje of een feestje bouwen? Het kan allemaal.

Laadpunten en bereikbaarheid

Al die elektronische snufjes hebben stroom nodig, dus daar moet je ook aan denken. In het Niko Hydro-gamma vind je waterdichte stopcontacten, USB-poorten en data-aansluitingen voor buiten. Je kan daar gemakkelijk access points op aansluiten voor een uitstekende netwerkverbinding. Fiets opladen? Ook het gehannes met verlengdraden in de tuin is verleden tijd als je kiest voor een spuitwaterdicht fietsoplaadpunt.

Goed, je zit in de tuin, muziekje aan, de lichten perfect gedimd. En dan wordt er aangebeld. Als je voordeur is uitgerust met een digitale deurbel met camera, hoef je niet op te staan en naar voren te lopen. Je ziet op je smartphone wie er voor de deur staat. Wanneer je een elektronisch slot hebt geïnstalleerd, kan je zelfs de deur opendoen.

Een stapje verder: geofencing

Heb je al van geofencing gehoord? Dat is slimme automatisering op basis van de locatie van je gsm (of die van je huisgenoten), via het online platform IFTTT (“IF This Then That”). Zoals: de verlichting op je oprit wordt automatisch ingeschakeld zodra je je huis nadert. Luxueus en lekker veilig.

Omgekeerd kan je er ook voor kiezen dat alle verlichting wordt uitgeschakeld zodra het hele gezin het huis verlaat. Zuinig en efficiënt. En in elk huis realiseerbaar, als je je bestaande schakelaars en stopcontacten vervangt door geconnecteerde versies.

Stopcontacten zonder muren

Wil je een buitenstopcontact installeren? Dan had je tot voor kort altijd een muurtje nodig om de contactdoos te bevestigen. Geen muur in de buurt? Daar past de Niko Hydro-tuinpaal een mouw aan. Je plaatst het paaltje waar je maar wilt. Met zijn modern en strak design in zwart, wit of grijs past deze tuinpaal in elke omgeving. In het paaltje zijn alle soorten aansluitingen mogelijk: stopcontacten, coaxconnectoren voor de buiten-tv of een WiFi-repeater voor snel internet zo ver als de tuin reikt.

Vind hier een Niko-installateur in jouw buurt.