Een nieuwe stofzuiger kopen is niet altijd even makkelijk. Is zo’n snoerloze steelstofzuiger de beste optie voor jou of houd je het liever op een klassieke sledestofzuiger? Met of zonder stofzak? Of ga je toch maar voor het gemak van een robotstofzuiger? Kun jij de bomen nog door het stofzuigerbos zien? We helpen je op weg.

Sledestofzuiger

Bij traditionele stofzuigers, ook wel bekend als sledestofzuigers, kun je kiezen tussen stofzuigers met en zonder zak. Stofzuigers met zak hebben meestal de grootste opvangcapaciteit, waardoor je de stofzak minder vaak moet leegmaken. Nog een voordeel: je gooit de volle, afgesloten stofzak gewoon in de vuilbak zonder stofwolk. Opgeruimd staat netjes!

Een stofzuiger zonder zak is budgetvriendelijker omdat je nooit meer stofzakken in huis hoeft te halen. Handig en goedkoop! Al het vuil en stof wordt in een apart stofreservoir opgeslagen dat je geregeld moet leegmaken. Vergeet ook de filter niet af en toe te reinigen zodat de zuigcapaciteit op niveau blijft.

Waarop moet je letten bij een sledestofzuiger?

Steelstofzuiger

Een steelstofzuiger (of draadloze stofzuiger) is de ideale match voor een snelle, dagelijkse reiniging van je woning. Deze stofzuigers hebben geen kabel en werken met een oplaadbare batterij. Leve de bewegingsvrijheid! De meeste steelstofzuigers zijn bovendien uitgerust met een ingebouwde kruimeldief. Handig als je snel wat kruimels wilt opzuigen of de auto wilt schoonmaken. De nieuwste toestellen hebben ook steeds meer autonomie (lees: langere gebruiksduur van de batterij) en wegen steeds minder.

Waarop moet je letten bij een steelstofzuiger?

Robotstofzuiger

Heb je weinig tijd of doe je liever andere dingen dan stofzuigen? Geen stress, robotstofzuigers doen het werk voor jou. Zo’n stofzuiger laadt zichzelf op (in het oplaadstation) en bij sommige modellen volg je de activiteiten van het toestel rechtstreeks op je smartphone. Dankzij verschillende sensoren en navigatiemethodes zorgt deze slimme robotstofzuiger voor een proper resultaat. Algemeen is een robotstofzuiger heel handig als extra stofzuiger die dagelijks een schoonmaakrondje maakt in huis.

Waarop moet je letten bij een robotstofzuiger?