Zuinig verwarmen én koelen? Met een lucht-luchtwarmtepomp, natuurlijk!

Zuinig verwarmen staat deze winter bovenaan elke prioriteitenlijst. In de zomer willen we het dan weer aangenaam koel houden. Het lijkt allemaal niet evident met de hoge prijzen voor energie. Maar er bestaat een oplossing die verwarmt, koelt én zuinig is.

Het is putje winter. Buiten is het koud en binnenshuis hebben we het graag knus en warm. Maar hoe zetten we onze verwarming een graadje hoger zonder een torenhoge energiefactuur toegestuurd te krijgen? Verwarm je je woning nog met een verouderde elektrische verwarming of met fossiele brandstoffen, en zie je op tegen het kostenplaatje? Dan kan je heel eenvoudig overschakelen op een energiezuinig alternatief: de lucht-luchtwarmtepomp. Deze investering loont bovendien het hele jaar door, elk jaar opnieuw. Want naast verwarmen, kan je met dit toestel ook de woning koelen.

Verwarmen zonder comfortverlies
Door de energiecrisis zijn we er niet al te happig op om onze verwarming enkele graden hoger te zetten. Zeker niet als we nog verwarmen met fossiele brandstoffen of een verouderde elektrische installatie. Die zijn duur in verbruik en hebben een laag rendement. Door je bestaande installatie te vervangen door een Daikin lucht-luchtwarmtepomp of zo’n warmtepomp als bijverwarming te installeren naast je bestaande gas- of stookolieketel, verwarm je snel en efficiënt de ruimtes in je woning. Heb je het dus liever een graadje warmer op een koude winterdag? Geen enkel probleem voor deze warmtepomp. Kou lijden om energie te besparen is niet langer nodig.

Wist je trouwens dat dit type warmtepomp voor 75% aangedreven wordt door energie uit de omgevingslucht? Je kan dus tot 40% besparen op je energiefactuur en je vermindert de impact op het milieu.

De ideale partner in de zomer
Onze winters kunnen nog koud zijn, maar de Belgische zomers worden steeds warmer. Met een lucht-luchtwarmtepomp hou je de temperatuur in je woning ook in de zomer perfect onder controle. Als het kwik in de barometer stijgt, functioneert je warmtepomp namelijk als airco. Gedaan met puffen en zweten op warme zomerdagen.

Met een lucht-luchtwarmtepomp geniet je zowel tijdens de koudste dagen van het jaar als op hete zomerdagen van een comfortabel binnenklimaat waarin het aangenaam wonen en werken is.

Een flexibele energie-efficiënte oplossing
Of je nu bouwt of renoveert, een Daikin lucht-luchtwarmtepomp kan in beide situaties een oplossing bieden. De flexibele units zijn eenvoudig te plaatsen, fluisterstil, voordelig in prijs en zeer energiezuinig. Met een Split-installatie verwarm of koel je één kamer in de woning. Wil je liever meerdere ruimtes tegelijk of afzonderlijk op temperatuur houden, dan kies je best voor een Multi-installatie. Hierbij koppel je dan verschillende binnenunits aan één enkele buitenunit.

Doe de test
Een lucht-luchtwarmtepomp, een lucht-waterwarmtepomp, een hybride oplossing of eerder een warmtepompboiler? In combinatie met vloerverwarming, convectoren of radiotoren? In een nieuwbouwproject of een renovatie? De mogelijke oplossingen zijn talrijk. Maar welke sluit het best aan bij je vereisten en woning?
Surf naar www.daikin.be en doe de online test. Zo weet je meteen welke duurzame verwarmingsoplossing het beste aansluit bij jouw woning. En dan kan je hopelijk snel afscheid nemen van dure fossiele brandstoffen.

Wil je meer weten over deze verwarmings- en koeloplossing? Surf naar www.daikin.be of ga langs in één van de Daikin Experience Centra in Gent, Waver of Herentals.